4 adviezen voor Ramadan in Corona tijd – Kunst van het Samenleven

De heilige maand Ramadan staat in het teken van vasten, saamhorigheid en met minderbedeelden delen wat je hebt. Dit jaar zullen helaas het gezamenlijk iftar-maaltijden nuttigen niet of zeer beperkt mogelijk worden voor moslims.

Daarom hebben wij alternatieven bedacht voor hoe je toch liefdadigheid kunt doen in de Ramadan en het moois kunt delen.

1. Voedselbonnen voor mensen die aan de armoedegrens leven

Gasten thuis uitnodigen voor een maaltijd gaat niet lukken, maar mensen in jouw buurt op afstand laten genieten van een maaltijd kan wel. Je kunt bijvoorbeeld voedselbonnen doneren aan mensen die aan de armoedegrens leven. Dit kan via je lokale voedselbank of via stichting Time To Help (klik hier) of doneer direct op hun rekeningnummer.

Naam: Stichting Time to Help
Rekeningnummer: NL09 INGB 0007 1351 78.

Je kunt onderstaand bericht delen met de mensen die je normaal gesproken als gast thuis zou ontvangen, zodat zij ook mee kunnen doen met jouw goede initiatief.

 

Beste [NAAM],

ik wilde je ook dit jaar uitnodigen voor een iftar bij ons thuis. Maar door Corona en de RIVM maatregelen waar we aan proberen te voldoen, gaat dat helaas niet lukken.

En omdat dit een hele mooie maand is voor ons, waarin elkaar helpen centraal staat, had ik een idee. Ik wil mij namelijk focussen op wat we wél kunnen doen. Daarom bedacht ik: hoe leuk zou het zijn als we hulpbehoevenden in Nederland blij kunnen maken.

Ik zal daarom voedselbonnen doneren aan mensen die aan de armoedegrens leven, en hoop dat jij dat ook wil doen met mij. Als dat zo is, hoor ik het graag. En zo niet respecteer ik dat uiteraard, maar dat verneem ik dan ook graag.

Groetjes,

[JOUW NAAM]

2. Maak samen maaltijden en doneer dit (kleine aantallen)

Maak zelf of gezamenlijk met meerdere vrijwilligers, iets te eten voor anderen. Het mag zo simpel of uitgebreid zijn als je zelf wil. De één maakt een taart, de ander een 3 gangen menu. Neem voordat je dit doet contact op met een organisatie (bijv. daklozenopvang, verzorgingshuizen of een andere plek naar wens) waar je dit wil uitdelen en stem af op welke dag je dit wil brengen.

 

3. Neem contact op met lokale organisaties (grote aantallen)

Wanneer je voor grotere groepen eten wil maken, dan kun je in sommige gemeenten toestemming en adviezen vragen waar je bijvoorbeeld met meerdere vrijwilligers ergens bijeen kunt komen om een maaltijd te bereiden voor hulpbehoevenden. In sommige gemeenten zijn er wijkcentra met grote keukens, of scholen met koksopleidingen waar jullie gebruik kunnen maken van de keuken. Ook kun je met een restaurant die nu hun deuren gesloten moeten houden jullie wens bespreken. Er zijn ook meerdere voorbeelden bekend van ondernemers die dit soort initiatieven willen steunen, dus: rondvragen, rondvragen en nog eens rondvragen.

 

4. En bovenal, vergeet niet: inspireer je omgeving

Deel wat je doet op sociale media met de hashtag #iftarmee en #kunstvanhetsamenleven. Zo kunnen anderen zien wat jij hebt gedaan, en zullen zij hopelijk ook meedoen of zelf actie ondernemen.

 

 

 

Veel succes en een gezegende Ramadan!

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] mümkün olmayacak ya da sınırlı bir şekilde mümkün olacak. Bu yüzden diyalog vakfımız Platform INS, yardım faaliyetlerine bu dönemde de devam edebilmek ve bu güzellikleri paylaşabilmek için 4 […]

  2. […] heeft dialooginstelling Platform INS 4 alternatieven bedacht voor hoe je toch liefdadigheid kunt doen in de Ramadan en het moois kunt […]

  3. […] heeft dialooginstelling Platform INS 4 alternatieven bedacht voor hoe je toch liefdadigheid kunt doen in de Ramadan en het moois kunt […]

Reacties zijn gesloten.