,

Boeklancering ‘Gulenbeweging in Europa’ – 29 okt 2015

een beweging die zijn beweegredenen haalt uit de Islam

met wereldwijd succesvolle scholen in 160 landen.

 

Wat is de Gulenbeweging? Waar komt deze vandaan? Wil je het antwoord op deze vragen? Kom dan op 29 oktober 2015 naar Platform INS in Rotterdam. In het kader van de lancering van twee nieuwe boeken over de Gulenbeweging wordt er een panel georganiseerd.

 

Pim Valkenberg, de auteur  van het boek “Renewing Islam by Service: A Christian View of Fethullah Gulen and the Hizmet Movement” behandelt de Hizmetbeweging vanuit christelijk perspectief.

 

Het boek ‘Gulen in Europe’ bespreekt de westelijke reis van de Gulenbeweging en beantwoordt vragen over de oorsprong en de richting van de beweging.

 

Onder leiding van panelvoorzitter Gurkan Celik zullen Pim Valkenberg en Karel Steenbrink hun mening geven op vragen als:

  • In hoeverre kan de beweging radicalisering tegengaan? Wat is haar potentie in dit opzicht?
  • De claim vanuit de beweging  is dat het politiek neutraal is, maar er is grote kritiek dat het het tegenovergestelde doet?  Wat klopt er van deze kritiek?
  • Wat is de potentie van Hizmet NL? Kan het bijdragen aan de Nederlandse samenleving?
  • De beweging kan niet geclassificeerd worden als conservatief, progressief, piëtistisch of politiek is. Maar wat dan wel?
  • In welk opzicht is de beweging ‘renewing’?
  • Welke kant lijkt de beweging op te gaan?

 

Programma

19:00 1. Karel Steenbrink vertelt over de oorsprong van Hizmet

19:25 2. Pim Valkenberg vertelt over de toekomst van de beweging (vanuit Christelijk perspectief)

19:50 Pauze

20:00 Panel

21:30 Einde

 

Locatie

Platform INS – Rochussenstraat 221, Rotterdam

 

Aanmelding

U kunt zich digitaal aanmelden. Dit is de link naar het aanmeldformulier: http://bit.ly/Gulenbeweging. Binnen twee werkdagen krijgt u een bevestiging per mail.