30 maart: Gezamenlijke cursus met moslims en christenen!

Eind maart starten we weer met onze nog steeds unieke (!) maar inmiddels traditie geworden gezamenlijke cursus met moslims en christenen. Elk jaar doen er een kleine honderd cursisten mee. Deze cursus móet je als Rotterdammer een keer mee hebben gemaakt! Een unieke kans om in een vriendschappelijke, veilige, ontspannen sfeer in open en eerlijk gesprek te raken als Rotterdamse buren. Ook over gevoelige onderwerpen. We kennen elkaar namelijk al lange tijd. In roerige tijden als vandaag, rond terreur, bedreigingen van moskeeën en synagogen, vluchtelingenproblematiek, spanningen in de samenleving is het nodig om elkaar te ontmoeten en in gesprek te blijven. Een oefening in ontmoeting, luisteren, doorvragen en ook getuigen van wat je drijft als gelovige.

 

Het gaat om de woensdagavonden 30 maart, 6 en 20 april. 19.45-21.45 uur. Wees welkom!

 

30 maart bij Vereniging Ettaouhid, Kogelvangerstraat 114

Barmhartigheid

Een kernwoord in Jodendom, christendom en islam is ‘barmhartigheid’. Vandaag zoeken vele vluchtelingen een veilig heenkomen. Ook in Rotterdam. Hoe gaan wij barmhartig met de vluchteling en de vreemdeling om? Wat zeggen Bijbel en Koran over dit thema? Welke bouwstenen voor vandaag leveren deze bronnen? En kunnen we ook concreet worden? Als christenen en moslims bijvoorbeeld samen iets doen voor vluchtelingen in onze stad?

 

6 april bij de Oude of Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 33

Ik, wij en zij…

We wonen in een hele diverse en veelkleurige stad. Er is een veelheid aan meningen, (geloofs)overtuigingen en (sub)culturen. Dat is mooi, maar levert ook spanningen op. Hoe ga ik om met diversiteit en met mensen die anders denken dan ik (ook binnen mijn eigen traditie)? Hoe zit het met het belang van de ander? Zijn er grenzen aan mijn eigen vrijheid?

Hoe is in de tradities van christendom en islam in de loop van de geschiedenis met deze vragen omgegaan?

 

20 april bij Platform INS, Rochussenstraat 221

Wat maakt dat ik (blijf) geloven?

Waarom zijn er anno 2016 nog steeds christenen en moslims in Rotterdam? Wat houdt ons bij ons geloof? Waarom ben je eigenlijk christen of moslim? Iets zorgt ervoor dat je niet afhaakt, wat is dat? En wat vind je wel eens lastig aan geloven? Wat heb je nodig om het vol te houden? Best persoonlijk, maar vragen om het in alle openheid eens samen als christenen en moslims over te hebben!

 

Aanmelden kan via: http://bit.ly/CURSUSmoslimsENchristenen