,

‘Maak jij het verschil?’ – Dag van de Dialoog

Dialoogtafel bij Platform INS

Op 7 november deed Platform INS mee met de Dag van de Dialoog in Rotterdam, net zoals Islam & Dialoog en de Dialoog Academie dat de afgelopen jaren steeds deden. De avond begon met een heerlijke Pakistaanse maaltijd. Het toeval wilde dat de gespreksleidster van Pakistaanse herkomst was, waardoor ze goed uit kon leggen wat de verschillende gerechten waren. Eén rijstschotel bleek een typisch feestgerecht  te zijn. Dat trof, want de Dag van de Dialoog is natuurlijk ook een speciale dag in het jaar.

Na het eten gingen we in gesprek met als hoofdthema ‘Maak jij het verschil?’. We zaten met 6 mannen en vrouwen aan tafel, met veel diversiteit aan leeftijd, culturele en professionele achtergronden. Deelnemer Faik schreef na afloop een korte impressie over hoe hij het gesprek ervaren heeft.

“Mijn naam is Faik KapIan en ik studeer in Delft als student Technische natuurkunde. Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan de Dag van de Dialoog. Het was voor mij de eerste keer en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond.

Na de introductie kregen we een voorstellingsronde. Het was mooi om te zien hoe verschillende mensen samen kwamen om iets te vertellen.

We kregen daarna vier vragen over het thema ‘Maak jij het verschil?’

Na elke vraag mochten we ons verhaal doen. Een vraag die mij aansprak was waarin we moesten vertellen of ons handelen of gedrag een groot verschil heeft gemaakt bij mensen. Deze vraag sprak mij erg aan. Normaal sta je er niet bij stil of jouw handelen of gedrag een verschil kan maken bij iemand anders, maar als je erover begint na te denken dan kom je erachter dat je wel degelijk een verschil kan maken. Het was erg interessant om ook de verhalen van de anderen aan te horen.

We sloten de avond af met een passende afsluiting en contactuitwisseling. Al met al vond ik het een leuke avond en ik bedank Platform INS voor deze avond.”

Faik Kaplan


Datum 7 november 2012
Partner Dag van de Dialoog
Spreker Rosti
Locatie Platform INS
Aantal deelnemers 5

[nggallery id=59]