Nieuwe website OntmoetEenMoslim.nl overbrugt afstanden

Met de ingang van de Ramadan lanceert Platform INS de website OntmoetEenMoslim.nl. Met onze lokale partners geven we een nieuw impuls aan onze jarenlange inspanningen om personen met verschillende achtergronden te verbinden.

 

OntmoetEenMoslim.nl

Recente gebeurtenissen in de wereld hebben de relatie tussen moslims en niet moslims op scherp gezet. OntmoetEenMoslim.nl heeft als doel de kloof tussen angst en begrip tussen moslims en niet-moslims te overbruggen. Dit onder het genot van een maaltijd dat door het gastgezin wordt verzorgd.

Toegenomen mobiliteit, informatie- en communicatie technologie heeft weliswaar de mondiale afstanden verkleind, op lokaal niveau zien we juist grote afstanden tussen verschillende bevolkingsgroepen. Afstanden die overbrugd kunnen worden door toenadering te zoeken, de dialoog aan te gaan en een open houding aan te nemen.

OntmoetEenMoslim.nl: de brug naar een samenleving waar ontmoeting en dialoog met elkaar centraal staat.

Met ingang van de Ramadan heeft Platform INS OntmoetEenMoslim.nl gelanceerd, maar dit initiatief beperkt zich niet tot de Ramadan maar gaat gedurende het hele jaar door om mensen te verbinden.

Ben je of ken je iemand die moslims wil ontmoeten? Geef je dan op via OntmoetEenMoslim.nl