,

Platform INS op EURegionsWeek in Brussel voor de bevordering van Deliberatieve Democratie en Jongerenbetrokkenheid

European union project

Vandaag markeert een belangrijk moment voor Platform INS, aangezien onze collega Kamila Boukfouz deelneemt aan de EURegionsWeek in Brussel. Ze bespreekt daar de recente Deliberatieve Democratie Dagen die in Nederland zijn georganiseerd als onderdeel van het Europese Unie project CitizenZ.

Onze collega Kamila heeft de nadruk gelegd op de inzichten van het boeiende driedaagse evenement dat Platform INS heeft georganiseerd in Amsterdam van 25 tot 27 september, gericht op het betrekken van jongeren bij de democratie. De zorgen en aanbevelingen van de jongeren die tijdens dit evenement zijn geuit, zijn gedeeld met de aanwezige sprekers, met als doel de participatie van jongeren in de democratie te verbeteren.

De discussie benadrukt het belang van een actieve betrokkenheid van jongeren in het democratische proces, wat essentieel is voor de ontwikkeling van een sterke en veerkrachtige samenleving. Het delen van ervaringen en het presenteren van concrete oplossingen is een cruciale stap naar het versterken van de stem van jongeren in de Europese gemeenschap.

Toewijding

Dit evenement laat de toewijding zien van Platform INS aan het bevorderen van participatie en betrokkenheid van jongeren in de democratie, en benadrukt de rol van het CitizenZ-project als een katalysator voor positieve verandering in heel Europa.