,

Programma: Gedeeld Burgerschap

Rotterdam is met haar 169 nationaliteiten na Amsterdam de meest multiculturele stad van het land. Ondanks dat iedereen zijn eigen achtergronden heeft, wonen en leven we met elkaar in dezelfde stad. Samen kunnen we wat moois maken van deze maatschappij. Voor dit programma hebben wij Rotterdammers van alle verschillende leeftijden, culturen en religies uitgenodigd om te onderzoeken wat ons allemaal kan binden: Gedeeld Burgerschap. De start van dit programma vond plaats op 19 december, de rest is verder uitgevoerd in 2009.
Tijdens een drietal avonden is een aantal thema’s besproken die aan Gedeeld Burgerschap gerelateerd zijn. Iedere avond begon met een lezing, die als kapstok en inspiratie dient voor het gesprek met de deelnemers en spreker.

Maar… in dit programma hebben wij niet alleen gepraat! “Geen woorden maar daden!” vertelt het clublied van Feyenoord ons. Dit vinden wij echter dat het allebei hard nodig is! In samenwerking met Welkom in Rotterdam zijn deelnemers aan de activiteiten in duo’s aan elkaar gekoppeld. In het voorjaar van 2009 hebben zij samen een activiteit ondernomen. Ieder duo beslist zelf wat en wanneer.

Thema-avonden:
19 december 2008:   Maria – een sterke vrouw in Koran en Bijbel (Marlies ter Borg)
13 februari 2009:       Eenheid in Verscheidenheid (Shardhanand Harinandan Singh)
27 februari 2009:       ‘Wij’ kent geen kleur in de biculturele opvoeding (Elsie Sloot)
14 mei 2009:              Een mix waar muziek in zit! (Welkom in Rotterdam)


Datum: December 2008 tot en met juni 2009
Sprekers: Marlies ter Borg, Shardhanand Harinandan Singh, Elsie Sloot
Moderator: GJ van Veggel (Voelsprieten)
Locatie: Rotterdam