TweedeKamer-JvL

Beleef zelf wat politiek is!

Heb jij interesse in de hedendaagse politiek maar nooit de kans gehad om het van dichtbij te ervaren? Zou jij graag de kans willen krijgen om in gesprek te gaan met politici? Vind jij het leuk om andere jongeren te ontmoeten die interesse hebben in de politiek? Meld je dan nu aan voor Politieke betrokkenheid!

Platform INS organiseert in het najaar van 2013 activiteiten waarbij jongeren zelf ervaren wat politiek is! Breng een bezoek aan de Tweede Kamer, volg de workshop politiek en overtuigend debatteren met een prominente politicus en laat je stem horen aan politici tijdens een jongerendebat!

Jongeren krijgen begrippen als, politiek, overheid, kabinet en regering vaak door elkaar te horen. Vaak weten zij niet wat de verschillen zijn tussen deze begrippen. Overheid wordt namelijk gezien als één geheel. Uit onderzoek blijkt dat kennis over de politiek veel slechter gesteld is onder jongeren met een bi-culturele achtergrond.

Platform INS wil daar een verandering in brengen! Politieke participatie zorgt namelijk ervoor dat jongeren een binding krijgen met de Nederlandse samenleving, hun rechten en plichten leren kennen en hun talenten ontwikkelen.

Bezoek aan de Tweede Kamer
Op 12 september 2013 organiseert Platform INS een bijzondere dag voor jongeren met een bi-culturele achtergrond: een bezoek aan de Tweede Kamer. Hier krijgen zij een rondleiding door het indrukwekkend gebouw en de mogelijkheid om te praten met de Kamervoorzitter, Anouchka van Miltenburg.

Workshop politiek
Op maandag 4 november 2013 organiseert Platform INS een workshop over politiek voor jongeren. De workshop vond plaats bij ProDemos in Den Haag en werd verzorgd door CDA Kamerlid Pieter Heerma. Tijdens deze workshop geeft Pieter Heerma de deelnemers inzicht in de “ins” en “outs” van de Haagse politiek. Het doel van de workshop is om de deelnemers een beeld te geven van de dagelijkse werkzaamheden van een Kamerlid.

Jongerendebat met Tweede Kamerleden
Op 2 december 2013 organiseert Platform INS in samenwerking met ProDemos een jongerendebat met de Tweede Kamerleden. Praat mee over onderwerpen zoals jeugdwerkloosheid, jeugdcriminaliteit, onderwijs en dubbele nationaliteit. Kom naar het debat en laat jouw stem horen aan de Kamerleden! Want de Tweede Kamerleden zijn benieuwd naar jouw mening over deze onderwerpen!

Interesse of vragen? Meld je dan nu aan via:
s.evsen@platformins.nl

Activiteiten
Het project “Politieke betrokkenheid” bestaat uit drie activiteiten:

Datum Tijdstip Onderwerp Locatie
12 september 2013 16.15 – 18.30 uur Bezoek aan Tweede Kamer en gesprek met de Kamervoorzitter ProDemos, Hofweg 1-H2511 AA Den Haag
4 november 2013 18.00 – 19.30 uur Workshop politiek ProDemos, Hofweg 1-H2511 AA Den Haag
2 december 2013 19.00 – 21.00 uur Jongerendebat met Tweede Kamerleden ProDemos, Hofweg 1-H2511 AA Den Haag