,

Start Kunst van het Samenleven tegen Eenzaamheid project met dank aan Oranje Fonds

We zijn officieel gestart met een nieuw project. En wat voor een start was het.

Samen met het Oranje Fonds en de Coalitie Eén tegen Eenzaamheid hebben wij de handen ineen geslagen. Het Oranje Fonds staat voor een open en inclusieve samenleving. Exact hetgeen waar wij ook voor staan. Ons initiatief, samen met diverse andere organisaties, maken samen deel uit van een gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid.   

Steun Oranje Fonds

Het Oranje Fonds heeft besloten om onze organisatie stichting Platform INS met het project Kunst van het Samenleven tegen Eenzaamheid een bijdrage van maximaal € 27.500,00 toe te kennen in het kader van de tender Corona sociaal herstelfonds – Eenzaamheid. Deze bijdrage is mede mogelijk gemaakt door het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Goed begin is het halve werk

Een mooie en grote intentie is als een stip op de horizon. Je weet waar je naartoe wilt. Het is ons doel om anderen te inspireren om ook iets kleins voor eenzame mensen uit hun buurt te doen en hopelijk daarmee vindt er een olievlekwerking plaats.

Daarom zijn wij in de maand december meteen hard aan het werk gegaan. In de maand december zijn onze eigen tweets 14.800x gezien, 191x geretweet en 171x geliked.

 

Dit heeft gelukkig ook anderen geïnspireerd om ook actie te ondernemen en te delen wat zij hebben gedaan. Samen met de tweets van anderen die ons getagd hebben, zijn er onderhand 34 tweets gedeeld, welke momenteel 416x geretweet en 454x geliked zijn. Onze vrijwilligers hebben in totaal 85 foto’s en 9 video’s gedeeld. En van de video’s weten we dat deze door meer dan 3000 mensen zijn bekeken.

 

Al met al een mooi begin.

 

Doe jij ook mee?