Wat Nederland nodig heeft

Hoe we tot de Kunst van het Samenleven kunnen komen.

Te veel staat samenleven in de weg

Samen op zoek naar onze gedeelde pijn en angst en hoop

Te veel staat samenleven in de weg. Waar de schuld hiervan gezocht mag worden: we zullen er samen uit moeten komen. Maar omdat de verdeeldheid zo groot is en wij eigenlijk een gemeenschappelijke basis missen om een goed gesprek over de inhoud aan te kunnen gaan,  zullen we eerst op zoek moeten naar een gemeenschappelijke deler. Welke pijn, angsten en hoop delen we? Met gelijkgestemden én andersdenkenden moeten we op zoek naar deze gemeenschappelijke basis. Vanuit deze gemeenschappelijke basis kunnen we écht met elkaar in debat of dialoog gaan over wat samenleven in de weg staat.

Dit ontbrak er

En wat wij het komend jaar gaan doen..

De afgelopen jaren is er veel dialoog gevoerd, maar daarbij zag je vaak een terugkerend patroon: de mensen die afkomen op deze dialoog-bijeenkomsten zijn toch vaak meer gelijkgestemd, dan andersdenkenden. Daarom willen we het komende jaar ons actief inspannen om andersdenkenden in het huidige verdeelde Nederland op te zoeken. Hoe verdeeld we ook mogen zijn, we zullen er samen uit moeten komen. We zitten immers allemaal op hetzelfde schip.

Middels expertmeetings, verdiepingssessies, positieve campagnes, excursies en Kunst van het Samenleven diners & brunches gaan we actief het gesprek met andersdenkenden aan over alle pijn, angst en hoop die wij gemeenschappelijk delen.

Wat heeft Nederland nodig volgens jou?

We zijn benieuwd naar jouw mening.

Samenleven doe je sámen!

Laat ons daarom weten wat jouw visie is om bij te dragen aan de kunst van het samenleven in Nederland.

Kom naar onze bijeenkomsten en praat mee!
Of deel het met ons: