Zeer succesvolle Kunst van het Samenleven conferentie in het Vredespaleis

Op 16 mei 2023 organiseerde Platform INS de Kunst van het Samenleven Conferentie: Hoop voor de toekomst in het majestueuze Vredespaleis in Den Haag. Deze bijeenkomst, een exploratie naar vrede, was gericht op het bevorderen van een vreedzaam samenleven en het ontdekken van lichtpuntjes voor de toekomst.

Korte impressie van de avond

Invloedrijke sprekers

De conferentie bracht invloedrijke sprekers bij elkaar zoals dhr. Piet Hein Donner, bestuursvoorzitter van het Vredespaleis, minister Karien van Gennip, Eerste Kamerlid Annemarie Jorritsma, prof. dr. Han Entzinger van de Erasmus Universiteit, rabbijn Lody van de Kamp, directeur Amnesty International Dagmar Oudshoorn en Fatimazhra Belhirch, kandidaat Eerste Kamer (D66). Onder leiding van Natasja Gibbs, bekende televisie- en radiopresentator, vond er een diepgaand gesprek plaats.

Toespraak Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid)
Piet Hein Donner (bestuursvoorzitter Vredespaleis) over de Kunst van het Samenleven

Tegenstellingen in de samenleving en de rol van maatschappelijke organisaties op mondiaal, landelijk en lokaal niveau werden uitgebreid besproken. Er was een sterke nadruk op het bouwen van bruggen tussen theorie en praktijk, wat het evenement bijzonder waardevol maakte.

De conferentie was een onvergetelijke ervaring, gevuld met inspirerende verhalen en goede praktijkvoorbeelden. Het was een dag waar hoop en harmonie elkaar ontmoetten, en waar iedereen die aanwezig was, kon bijdragen aan en leren over de kunst van het samenleven. De bijeenkomst liet alle deelnemers met een positieve indruk achter, geïnspireerd en hoopvol voor de toekomst.