9 maart: Prijswinnende documentaire over Gülen & Hizmet


Meld je aan via: http://bit.ly/AllesOverGulenEnHizmet


Kom alles te weten en stel al je vragen over Fethullah Gulen & Hizmet 
Prijswinnende documentaire over Gülen & Hizmet
+ Vraag & antwoord-sessie met deskundigen

Op 9 maart is er weer de gelegenheid om alles te weten te komen over Fethullah Gulen en de Hizmet-beweging die hij inspireerde om zich in te zetten voor meer onderwijs en dialoog. De meervoudige prijswinnende documentaire ‘Love is a Verb’ zal vertoond worden in Amsterdam. Gelijk daarna zullen een panel van experts al uw vragen beantwoorden, bestaande uit professor Thijl Sunier (Vrije Universiteit) en een Hizmet-sympathisant.

HET VERHAAL
Love is a Verb verkent de sociale beweging die in 1960 begonnen is en nu zich op de hele wereld bevindt. Deze beweging wordt Hizmet genoemd, het Turkse woord voor dienstbaarheid, in Nederland ook wel eerder bekend als de Gulen beweging. De inspiratiebron Fethullah Gulen werd in 2013 door Time Magazine als één van de meest invloedrijke leiders op de wereld verkozen vanwege zijn boodschap voor tolerantie. Na afloop zal er ook de mogelijkheid zijn om vragen te stellen.

Documentaire maakster Terry Spencer Hesser zegt over haar documentaire: 

“We genoten van ongekende toegang op de hele wereld tot de ideeën van en verrichte werk door deze beweging. We ontmoetten leraren die zich tijdens de oorlog in Bosnië door tunnels begaven om daar een school te openen. We ontmoetten een Soefi dirigent wiens orkest bestaat uit kinderen waarvan hun ouders ooit met elkaar in oorlog verkeerden.

We zijn naar scholen gegaan die door de beweging zijn opgericht in Turkije, Somalië en Irak. We ontmoetten een Koerdische lerares die aangeeft alles te danken te hebben aan haar Turkse leraren die in oorlogtijd haar hebben onderwezen. Ook ontmoetten we een Koerdische vrouw die een ingenieur is geworden en tussen de mannen water naar de woestijn probeert te brengen. 
Ten slotte volgen we in Somalië twee Turkse artsen die levensgevaar lopen op een plek die andere hulporganisaties als te gevaarlijk hebben ervaren, een plek waar zij slapen in bijzijn van gewapende beveiliging.”

PROGRAMMA
Donderdag 9 maart 2017
Inloop vanaf: 18.45 uur
Filmvertoning start prompt om: 19.15 – 20.15 uur
Deskundigenpanel vragen & antwoorden: 20.15 – 21.00 uur
Napraten & borrel: 21.00 uur

LOCATIE
Sara Burgerhartstraat 1, Amsterdam.


Registratie (Verplicht)
Klik hier om je aan te melden: http://bit.ly/AllesOverGulenEnHizmet


Introductiefilmpje

Wil je alvast een voorproefje? Kijk op www.loveisaverbmovie.com
 
Voor meer informatie, mail info@platformins.nl