Nieuwsbrief juli 2016

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de vijfde editie van de hernieuwde nieuwsbrief ‘INSpiratie’ van Platform INS met daarin nieuws over onze verhuizing naar Amsterdam, de grote opening, onze rol bij Prinsjesdag en verslagen van enkele activiteiten.

unnamed-1

Tijd voor een feestje tijdens de grote opening!
Na bijna 20 jaar gevestigd te zijn geweest in Rotterdam is platform INS verhuisd naar Amsterdam. De opening van ons nieuwe pand willen we graag met jullie vieren in een feestelijk congres op donderdag 15 september aanstaande van 16:00-20:00 uur. Tevens is dit een mooie gelegenheid om onze nieuwe directrice te ontmoeten en de toekomstplannen van INS met u te delen. Het inhoudelijke programma volgt nog maar houd dag en tijd vast vrij in je agenda. 

unnamed-2

Thema van dit jaar: te gast in de wereld…
Ook dit jaar is Platform INS weer één van de 20 samenwerkende organisaties voor Prinsjesdag 2016 in de Grote Kerk in Den Haag. Jullie zijn welkom bij deze inter-levensbeschouwelijke viering met bijdragen van verschillende religies waar we de kunst van het samenleven in de praktijk brengen. Ook jij kunt erbij zijn op dinsdag 20 september om 10:30 uur. Bij interesse mail je info@platformins.nl en bij selectie ontvang je een uitnodiging van ons. 

unnamed-3

“Het bevorderen van solidariteit en respect tussen mensen met verschillende achtergronden”.
Sinds 2011 worden er dialoogavonden georganiseerd tussen moslims en christenen uit Rotterdam. Doel van deze avonden is het bevorderen van solidariteit en het respect tussen mensen met verschillende achtergronden. Deze dialooggroep wilde na jarenlang contact ook samen iets betekenen voor de samenleving. In dit kader hebben moslims en christenen van dialooggroep Overschie een maaltijd georganiseerd om de vluchtelingen van het AZC in s’-Gravendeel te ontmoeten.

unnamed-4

“Moslims worden gediscrimineerd en uitgesloten op basis van islamofobe gedachten”.
Wat verstaan we onder islamofobie? Wat zijn de kenmerken daarvan? En hoe uit zich dit in Nederland? Dit zijn enkele vragen die centraal stonden in de training “Islamofobie en discriminatie georganiseerd door Platform INS en Bureau discriminatiezaken uit Den Haag. Op 19 en 26 mei werden twee groepen politieagenten getraind in Leiden.