Jongerendebat met de Tweede Kamerleden

Beleef zelf wat politiek is!

Heb jij interesse in de hedendaagse politiek maar nooit de kans gehad om het van dichtbij te ervaren? Zou jij graag de kans willen krijgen om in gesprek te gaan met politici? Vind jij het leuk om andere jongeren te ontmoeten die interesse hebben in de politiek? Meld je dan nu aan voor Politieke betrokkenheid!

Jongeren krijgen begrippen als, politiek, overheid, kabinet en regering vaak door elkaar te horen. Vaak weten zij niet wat de verschillen zijn tussen deze begrippen. Overheid wordt namelijk gezien als één geheel. Uit onderzoek blijkt dat kennis over de politiek veel slechter gesteld is onder jongeren met een bi-culturele achtergrond.

Platform INS wil daar een verandering in brengen! Politieke participatie zorgt namelijk ervoor dat jongeren een binding krijgen met de Nederlandse samenleving, hun rechten en plichten leren kennen en hun talenten ontwikkelen.

De eerste twee activiteiten van Politieke betrokkenheid zijn al achter de rug. De jongeren bezochten op 12 september de Tweede Kamer. Hier mochten zij genieten van een uitgebreide rondleiding en hebben zij gesprekken gevoerd met de Kamervoorzitter en een Kamerlid. Daarnaast heeft Tweede Kamerlid Pieter Heerma op 4 november een workshop verzorgd over politiek.

Jongerendebat met Tweede Kamerleden
Op 2 december organiseert Platform INS in samenwerking met ProDemos een jongerendebat met de Tweede Kamerleden. Praat mee over onderwerpen zoals jeugdwerkloosheid, jeugdcriminaliteit, onderwijs en dubbele nationaliteit. Kom naar het debat en laat jouw stem horen aan de Kamerleden! Want de Tweede Kamerleden zijn benieuwd naar jouw mening over deze onderwerpen!

De volgende Kamerleden nemen deel aan het debat:
Paulus Jansen (SP)
Linda Voortman (GL)
Steven van Weyenberg (D66)
Gert-Jan Segers (CU)

Interesse of voor vragen? Meld je dan nu aan via:
s.evsen@platformins.nl

Datum Tijdstip Onderwerp Locatie
02 dec. 2013
19.00-21.00 uur
(inloop 18.30 uur)
Jongerendebat met Tweede Kamerleden Hofweg 1-H
2511 AA
Den Haag