,

24-mrt| Jonge christenen en moslims in Nederland: verschillen, overeenkomsten en gezamelijke uitdagingen

Een avond samen met onderzoeker Daan Beekers over de overeenkomsten én gedeelde uitdagingen van christelijke en islamitische jongeren die in Nederland gelovig willen leven.

Aanmelden: http://bit.ly/phdcafe


Overtuigde christenen en moslims in Nederland hebben meer met elkaar gemeen dan vaak wordt gedacht. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van antropoloog Daan Beekers. Jonge moslims en christenen staan in een grotendeels seculiere cultuur voor vergelijkbare uitdagingen met betrekking tot hun dagelijkse geloofsbeleving. Dit brengt interessante overeenkomsten en verschillen tot stand.

De vragen waar dr. Beekers bij zal stilstaan

  • Wat betekent het voor christenen en moslims om op te groeien in een grotendeels seculiere omgeving? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten  tussen beide groepen?
  • Wat zijn de gedeelde uitdagingen voor deze islamitische en christelijke jongeren? Op welke manier kunnen deze twee groepen elkaar versterken om deze uitdagingen te overkomen?

Programma

19.15: Inloop
19.30: Start presentatie
20.15: Vragenronde
21.00: Einde

Locatie
Platform INS, Rochussenstraat 221 Rotterdam

Over de spreker

Dr. Daan Beekers promoveerde in 2015 op een proefschrift over geloofsbeleving onder jonge moslims en christenen in Nederland. Hiervoor deed hij meer dan een jaar veldwerk onder soennitische moslims en protestantse christenen tussen de 18 en 28 jaar. Momenteel is hij postdoc-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.

Aanmelden: http://bit.ly/phdcafe