, , ,

26 maart Book Launch “Tekstuele dialoog tussen de gedachten van Fethullah Gülen en de filosofen Kant, Mill, Confucius, Plato en Sartre”

In februari 2013 is de Nederlandse vertaling van het boek ‘A Dialogue of Civilizations’ van Jill Carroll uitgekomen. Met die reden organiseert Platform INS de book launch van dit boek op dinsdag 26 maart 2013. In haar boek ‘Een Dialoog tussen Beschavingen’ (Een dialoog tussen beschavingen “Gulens islamitische idealen en het humanistische discours”) creëert Carroll een tekstuele dialoog tussen de gedachten van Fethullah Gülen, een islamitisch denker van Turkse afkomst, en de filosofen Kant, Mill, Confucius, Plato en Sartre. Door het vinden van overeenkomsten tussen deze denkers wordt een verbondenheid tussen het westerse en het oosterse denken gecreëerd. Met als doel een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het ontwikkelen van mogelijkheden voor vreedzame co-existentie.

Onder leiding van Prof. dr. Jan Bransen, Hoogleraar filosofie van de gedragswetenschappen van Radboud Universiteit Nijmegen, worden de verschillende thema’s die in het boek aan bod komen besproken.

Book Launch
Dinsdag 26 maart 2013
Deelname
Gratis
Deadline aanmelding
25 maart 2013
Tijdstip
Inloop 19:30
Aanvang 20:00
Locatie
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort
Lange Poten 10
2511 CL Den Haag

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: n.vanderveldt@platformins.nl onder vermelding van Book Launch Jill Carroll.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] wordt aldus geciteerd door B. Jill Carroll in Een dialoog tussen beschavingen dat vandaag in het Nederlands verschijnt. Ik mag bij deze boekpresentatie als humanist iets komen […]

  2. […] wordt aldus geciteerd door B. Jill Carroll in Een dialoog tussen beschavingen dat vandaag in het Nederlands verschijnt. Ik mag bij deze boekpresentatie als humanist iets komen […]

Reacties zijn gesloten.