Aanmelding voor de zesde gezamenlijke cursus met moslims en christenen

Eind februari starten Platform INS (voorheen: stichting Islam & Dialoog en Dialoog Academie) en de Hervormde Gemeente Delfshaven (Oude of Pelgrimvaderskerk) opnieuw een gezamenlijke cursus voor christenen, moslims en geïnteresseerden. We zijn ook in gesprek met de Marokkaanse Vereniging Ettaouhid en studentenverenigingen NSR en IQRA. Een cursus uniek in zijn soort! Nationaal en zelfs internationaal trekken we de belangstelling. Iedere avond staat één persoon centraal die zowel in de bijbel als in de koran voorkomt en houden een christen en een moslim een korte inleiding.

Daarbij zijn drie vragen leidraad
1. Wat zegt de bijbel/koran over deze persoon?
2. Wat raakt dat bijbel/koranverhaal aan de kern van het christelijk geloof/de islam?
3. Wat kun je als christen/moslim met dit verhaal in het leven van alledag?

Na de inleidingen praten en vragen we in gemengde groepjes hierover door. De ervaring leert dat zo’n cursus heel verfrissend en verrassend is (meer dan 400 mensen zijn je de afgelopen 5 cursussen voorgegaan en enthousiast geraakt!). Je ontdekt overeenkomsten en tegelijkertijd ook de karakteristieken van christelijk geloof en islam. En dat alles in een goede en vriendschappelijke, open en eerlijke sfeer. Een goede oefening ook in het geloofsgesprek. Tussen Platform INS en de Pelgrimvaderskerk is er in de afgelopen jaren namelijk al heel wat vertrouwen opgebouwd. Kom een of meerdere (woensdag)avonden eens langs. Dit jaar dus de zesde cursus. Zelfde concept. Een nieuwe serie bijbel- en koranfiguren:

Datum + Onderwerp Locatie
Wo. 27 februari: De Na(a)m(en) van God Platform INS, rochussenstraat 221-223, Rotterdam
Wo. 6 maart: Kain en Abel / Qabil en Habil Pelgrimvaderskerk, aelbrechtskolk 20, Rotterdam
Wo. 20 maart: Maria / Marjam Platform INS, rochussenstraat 221-223, Rotterdam
Wo. 27 maart: Jezus / ‘Isa Pelgrimvaderskerk, aelbrechtskolk 20, Rotterdam

Tijd: 19.30-22.00 uur.  Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Ook staat er met de cursisten een kerk- en een moskeebezoek gepland.

Info en opgave
www.pelgrimvaderskerk.nl of www.platformins.nl.

Of neem contact op met de organisatoren
Alper Alasag (a.alasag@platformins.nl) en
Martijn van Laar (wmvanlaar@gmail.com)